Nordic Medialab

Köpvillkor

Avtalets tillämplighet
Detta avtal gäller vid köp av Nordic Medialab, 950408556501, nedan kallat ”säljaren”.
Kunden är nedan kallad ”köparen”. Vi ingår inte avtal med minderåriga (under 18 år) utan förmyndares godkännande.

Priser
Alla priser är angivna inklusive moms (25%) och exklusive frakt.

Startkostnad
En startkostnad på 250 kr inklusive moms tillkommer på din första beställning, om inte annat överenskommits. Denna startkostnad säkerställer att vi kan erbjuda dig bästa möjliga service, alltifrån korrektur, till att vi skapar en säker mapp med alla dina filer och att vi tar oss tid att definiera dina önskemål och hitta den perfekta produkten samt designen för dig.

Betalningsvillkor
Efter godkänd orderbekräftelse skickar vi dig en betalningslänk. Betalning med kort på plats och Swish, samt faktura för företag, är också möjligt. Betalning mot faktura efter sedvanlig kreditkontroll. Efter godkänd kreditkontroll så sänds fakturan via brev eller e-mail. Vi fakturerar företag, kommuner och organisationer. Privatpersoner och föreningar får levererat efter förskottsbetalning. Fakturan som skickas till dig ska betalas inom 20 dagar om inte annat är överenskommet. Inga faktureringsavgifter tillkommer. Vid påminnelse tillkommer en avgift på 60 kr samt en dröjsmålsränta på 12 %. Därefter går ärendet vidare till inkasso och sedan Kronofogden. Alla bedrägerier polisanmäls med rättslig följd.

Integritetspolicy
Nordic Medialab respekterar din integritet och skyddar dina personuppgifter som vi behandlar. Alla personuppgifter behandlas i enlighet med gällande dataskyddslagar.
Kund godkänner att uppgifter hanteras enligt vår Integritetspolicy.

Orderbekräftelse
Du som kund får alltid en orderbekräftelse per e-post vid varje order. Orderbekräftelsen innehåller totalpris på er order. Denna orderbekräftelse måste godkännas för att produktion/leverans ska starta. Ev. anmärkningar/rättelser gör du direkt till oss via e-post. Efter godkänd orderbekräftelse kan inga ändringar göras. Godkänd orderbekräftelse är bindande.

Korrektur
Du som kund får alltid ett korrektur på dina beställda produkter. Korrekturet visar hur produkten kommer att se ut med tryck eller annan profilering. Korrektur skall ses som en fingervisning av slutresultatet och exakt storlek eller placering på tryck garanteras ej. Korrekturet måste godkännas av dig innan vi startar produktionen. Ev. anmärkningar/rättelser gör du direkt till oss via e-post. Efter godkänt korrektur kan inga ändringar göras. Godkänt korrektur är bindande. 

Kundens ansvar
Det åvilar kunden att kontrollera att översänt korrektur och orderbekräftelse är korrekt vid godkännande av dessa. Godkänt korrektur och orderbekräftelse är bindande och kan ej ändras. Köparen är ansvarig att kontrollera att rätt antal kollin levererats, samt uppmärksamma och dokumentera eventuella emballageskador innan godset kvitteras. Köparen ansvarar för att den angivna leveransadressen är bemannad vardagar om leverans till företagsadress eller hemleverans har beställts. Då vi förstår att man inte alltid är på plats, finns det möjlighet att välja frakt till utlämningsställe.

Referenser
Köparen godkänner att produkter som beställs av Nordic Medialab kan användas som digitala referenser på webbplats nordicmedialab.com eller i andra digitala medier. Denna godkännande kan dock dras tillbaka genom att som beställare tydligt nämna detta i samband med lagd order.

Leveransvillkor
Leveranstid är beroende av produkt och anges i er orderbekräftelse eller offert. Kostnaden för frakt kan tillkomma på ovanstående priser. För order/beställning som inte fullföljs förbehåller vi oss rätten att debitera er för övriga kostnader som svarar mot kostnader för bl.a. frakt, returfrakt, hanteringsavgift och expeditionsavgift. Vi levererar din leverans enligt överenskommelse och gäller från godkänt korrektur och orderbekräftelse. Vid tillfällen då det uppstår leveransproblem som vi ej kan styra över, så som naturkatastrofer, fel på fraktbolags transportmedel, stöld, översvämningar, brand, felleveranser från fabrik eller liknande, då leveranser ej kan fullföljas i tid, får vi ej ställas till svars vare sig rättsligt, ekonomiskt eller på annat sätt för detta. 

Ångerrätt
Det finns ingen ångerrätt på bearbetade, tryckta, profilerade eller märkta produkter. I de fall produktion ej har påbörjats försöker vi dock alltid i möjligaste mån tillgodose en kunds önskan om att avbryta köpet. Eventuella kostnader som har uppkommit debiteras dock alltid.

Returer
Eventuella leveransanmärkningar skall vara oss tillhanda inom 7 dagar från det att varan/varorna mottagits. Returnera inte produkter innan ni har kontaktat oss. Eventuell godkänt retur ska innehålla varan/varorna i nyskick och i originalförpackning. Kund ansvarar för eventuell fraktkostnad vid returnering av ett paket.

Reklamation
Om en leverans innehåller skadade eller felaktiga varor ber vi dig omedelbart kontakta oss. Returnera aldrig varor utan att först ha diskuterat reklamationen med vår kundservice. Reklamation av vara med synligt fel ska aviseras inom 7 dagar. Returer av reklamerade varor ska innehålla anledning av reklamation och faktura eller orderbekräftelse. Reklameras inte varan inom 7 dagar från varans mottagande, förloras rätten att åberopa felet. Vad gäller vårt ansvar för fel och/eller dröjsmål, skall reglerna i köpslagen gälla med det undantaget att vi inte skall ansvara för någon indirekt skada. Vid godkänd reklamation förbehåller vi oss rätten att leverera ny produkt inom kortast möjliga tid.

Produkter
Av tekniska skäl är vissa nyanser av produkter svåra att återge i bild. Därför kan någon färg skilja sig en aning från den verkliga produkten.